E-instruction manual Language: polski

back

HbbTV

HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) zapewnia interaktywne usługi nadawców przez Internet, takie jak telewizja catch-up, dodatkowe informacje o programach i aplikacje interaktywne. Dostępność zależy od nadawcy, kraju i połączenia internetowego.

Gdy HbbTV jest włączone w telewizorze i dostępne na nadawanym kanale, po przełączeniu na ten kanał zwykle wyświetlany jest komunikat informujący, jak otworzyć usługę HbbTV. Zazwyczaj należy nacisnąć przycisk Czerwony na pilocie.

Jak włączyć/wyłączyć HbbTV

Aby globalnie włączyć lub wyłączyć HbbTV:

1.Naciśnij przycisk XXX.GST (Ustawienia) na pilocie.

2.Wybierz [Wszystkie ustawienia] > [Kanały] > [Ustawienia HbbTV].

3.Wybierz [HbbTV] , aby włączyć lub wyłączyć usługi HbbTV w telewizorze.


Gdy HbbTV jest włączone w telewizorze, nadal możesz chcieć wyłączyć je dla określonych kanałów. W tym celu wykonaj następujące kroki:

1.Naciśnij przycisk SOURCE i przełącz na źródło TV.

2.Przełącz na kanał, dla którego chcesz wyłączyć HbbTV.

3.Naciśnij i przytrzymaj przycisk XXX.GST (Ustawienia).

4.Wybierz [HbbTV na tym kanale], a następnie naciśnij OK, aby je wyłączyć.

5.Naciśnij przycisk XXX.GLF (Wstecz), aby wyjść z menu.

Dodatkowe ustawienia HbbTV

1.Naciśnij przycisk XXX.GST (Ustawienia) na pilocie.

2.Wybierz [Wszystkie ustawienia] > [Kanały] > [Ustawienia HbbTV].

3.Dostosuj lub włącz poniższe ustawienia, jeśli jest to wymagane.


[Śledzenie HbbTV] – Włącza lub wyłącza funkcje śledzenia używane przez usługi HbbTV. Po włączeniu nadawcy i aplikacje HbbTV mogą zbierać informacje o korzystaniu z interaktywnych usług TV. Po wyłączeniu śledzenie jest ograniczone tam, gdzie jest to obsługiwane.

[Pliki cookie HbbTV] – Włącza lub wyłącza przechowywanie plików cookie przez aplikacje HbbTV. Pliki cookie mogą służyć do zapamiętywania preferencji, ustawień lub informacji logowania. Po wyłączeniu niektóre usługi HbbTV mogą nie działać zgodnie z oczekiwaniami.

[Wyczyść listę zatwierdzonych aplikacji] – Czyści listę aplikacji TV, nadawców i usług streamingowych, którym wcześniej zezwolono na działanie w tle. Przywraca to uprawnienia HbbTV do stanu domyślnego ustawień fabrycznych.

[Reset identyfikatora urządzenia HbbTV] – Czyści unikatowy identyfikator używany przez telewizor dla usług Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV). Zresetowanie go generuje nowy identyfikator, odłącza poprzednią historię oglądania i uniemożliwia nadawcom używanie poprzedniego identyfikatora do śledzenia nawyków oglądania w różnych aplikacjach interaktywnych.