Przed utylizacją, odsprzedażą lub przekazaniem telewizora innej osobie należy przywrócić ustawienia fabryczne. W przeciwnym razie osoby nieuprawnione mogą uzyskać dostęp do danych osobowych.
Przywrócenie ustawień fabrycznych przywraca telewizor do pierwotnego stanu fabrycznego i usuwa wszystkie dane, ustawienia oraz personalizację. Proces ten usunie wszystkie aplikacje, konta i dane powiązane z Google TV. Aby przywrócić ustawienia fabryczne, wykonaj poniższe kroki:
1.Naciśnij przycisk XXX.GHM (Ekran główny) na pilocie.
2.Wybierz ikonę XXX.GST [Szybkie ustawienia] u góry ekranu głównego, a następnie przejdź do [Wszystkie ustawienia] > [System] > [Informacje] > [Resetowanie].
3.Wybierz i potwierdź [Przywracanie ustawień fabrycznych].
4.Ponownie wybierz i potwierdź [Przywracanie ustawień fabrycznych].
5.Wybierz i potwierdź [Wymaż wszystko].
Po wykonaniu ostatniego kroku ustawienia fabryczne zostaną przywrócone. Po ponownym uruchomieniu telewizora pojawi się ekran instalacji początkowej.