Chcete-li otevřít nabídku Účty a profily, stiskněte tlačítko XXX.GST (Rychlá nastavení) a vyberte [Všechna nastavení] > [Účty a profily]. V této nabídce najdete následující možnosti:
[ÚČTY GOOGLE TV] – V této části jsou uvedeny všechny účty připojené k televizoru. Po výběru některého z dostupných účtů jsou k dispozici následující možnosti:
[Zámek profilu] – Umožňuje zamknout profil a zabránit ostatním uživatelům v přístupu k nastavením vašeho osobního účtu nebo v jejich změně. Je-li tato funkce zapnutá, je pro přístup k profilu, změnu některých nastavení, přepínání vstupů nebo nákupy vyžadováno ověření.
[Vaše služby] – Umožňuje vybrat, které aplikace a služby mohou na domovské obrazovce poskytovat doporučení obsahu, když jste přihlášeni k účtu Google.
[Předvolby obsahu] – Zobrazuje filmy a pořady, které můžete hodnotit. Pokud jste zobrazený titul neviděli, můžete jej přeskočit. Vaše hodnocení se používají k přizpůsobení doporučení na domovské obrazovce tak, aby lépe odpovídala vašim preferencím.
[Automatické přehrávání videa] – Automaticky přehrává videoupoutávky pořadů a filmů.
[Skryté nákupy a výpůjčky] – Umožňuje skrýt určité filmy nebo pořady v knihovně. Když je titul vybraný, stiskněte a podržte tlačítko OK a poté zvolte [Skrýt]. V této nabídce můžete zobrazit všechny skryté tituly.
[Historie hlášení] – Umožňuje nahlásit nevhodný obsah na domovské obrazovce. Nahlášený obsah se odebere z vašich doporučení. Zde můžete zobrazit seznam nahlášených položek. Pokud jste obsah nahlásili omylem, můžete jej v této nabídce obnovit do doporučení.
[Platby a nákupy] – Umožňuje nastavit způsob autorizace nákupů z Google Play, který pomáhá zabránit neoprávněným nákupům, včetně nákupů v aplikacích z tohoto účtu.
[Hlasový asistent] – Otevře nastavení hlasového ovládání prostřednictvím Asistenta Google pro tento účet.
[Hlasové ovládání] – Zapíná nebo vypíná hlasové ovládání.
[Zobrazit oprávnění] – Zobrazuje oprávnění Asistenta Google.
[Osobní výsledky] – Umožňuje Asistentovi Google číst nebo zobrazovat výsledky určené konkrétně pro vás.
[Prohledávatelné aplikace] – Umožňuje vybrat, které aplikace mohou zobrazovat obsah ve výsledcích vyhledávání. Pokud aplikaci nelze prohledávat, její obsah se ve výsledcích vyhledávání nezobrazí.
[Filtr SafeSearch] – SafeSearch může pomoci blokovat nevhodné nebo explicitní obrázky ve výsledcích Vyhledávání Google. Filtr SafeSearch není stoprocentně přesný, ale pomáhá vyhnout se většině obsahu pro dospělé. Toto nastavení je společné pro všechny účty v tomto televizoru.
[Google Home] – Umožňuje ovládat kompatibilní zařízení Google Home z obrazovky televizoru bez použití telefonu. V prostředí Google Home musí být k dispozici alespoň dvě kompatibilní zařízení.
[Režim pouze aplikací] – Je-li tento režim zapnutý, skryje doporučení Google z domovské obrazovky spolu s možností poskytovat zpětnou vazbu k filmům nebo pořadům či je přidávat do seznamu ke zhlédnutí. Stále máte přístup ke všem aplikacím nainstalovaným v zařízení.
[Odebrat profil] – Odebere aktuálně vybraný účet. Z televizoru budou odstraněna všechna data související s tímto účtem, včetně přidružených dětských účtů.
[Přidat účet] – Přidá nový účet. Projdete kroky nastavení, ve kterých přidáte účet a nakonfigurujete oprávnění, soukromí a personalizaci.
[Přidat dítě] – Umožňuje vytvořit dětský účet propojený s vaším účtem. Pro tento účet lze nastavit rodičovskou kontrolu a limity času stráveného u obrazovky.